Lemang Aneka Rasa


Lemang oh lemang kenapa engkau sedap
Macam mana aku tak sedap
Memang aku lemang.. Memang aku lemang haha!

Orait orait oraittttt~~~
(buat nada suara mcm Nabil)

Kepada uolls yang minat makan lemang tuuuuu,
meh la cuba lemang yang lecturer saya buat niii...
Nama dia Ustaz Che Rimi... :D

Selalu kalau jumpa orang jual lemang, mesti yg plain je kannnn.
Haaa apekata uolls cuba something new...

Lemang pulut asli ada (best)
Lemang pulut hitam ada
Lemang jagung ada (best)
Lemang kacang ada
Lemang durian punnn adaaaa
Lemang daging masak kicap campur jagung paling win... (superbest)


Nak bagi uolls terliur sikit apekata tengok gambar2 kat bawah ni..


Ni lemang sebelum ia dipotong bagi uolls yang tak pernah tengok.. =P








Boleh order banyak2 perisa dalam satu set camni pastu boleh rasa semua kannnn...

Ustaz saya ni tinggal kat masjid Tanah, Melaka.
Uolls boleh datang sendiri amik lemang tapi make sure call dulu sebab 
ustaz selalunya buat lemang ikut tempahan heeee~

Ustaz tak bakar lemang secara manual tapi guna mesin canggih.
Sooo boleh buat sekali banyak jangan risau.
Nah, amik nombor ustaz ni siap-siap  0196843443..
Takut nanti korang datang.. lemang dah ilekkkk kang kempunan lak haha!
Boleh je nak order by post (tengok tempat jugak, tapi ustaz tak post tempat jauh2 sgt)
Untuk menjaga kualitin katanya hehehehehe...

Lemang ni boleh simpan dalam peti sejuk, dekat freezer bagi dia frozen ngehngeh! 
Boleh tahan sampai berbulan jugaklah bergantung pada tarikh bila ia dihasilkan hiks..

Masa nak makan jangan lupa keluarkan dulu dari freezer bagi lembut sebelum 
panaskan guna microwave atau oven atau kuali ajaib! =P
Rasa dia memang tak lari okeyyyy, fresh macam baru lepas dibakaq baq ang!
Nak makan macam tu je pun dah sedap, atau boleh jugak cecah dengan rendang atau serunding atau apa saja lah yang korang nak cecah pehhhh rasa diaaaa wuwuw nak nangis sebab best giler!

Nak cerita banyak memang sampai dah habis raya pun tak habis citer lagi.
Better uolss cecepat gi buat tempahan untuk lemang yang terbaik dari Melaka ni.
Sesuai sangat kalau buat open house pastu jamu sekali tetamu dengan lemang besttttt ni siyes best~!

Okey, jangan lupa order okey? Okey? Okey? Babai.. :D

2 comments:

  1. Jom Singgah Blog Saya

    Koleksi Resepi emak
    http://koleksiresepiemak.blogspot.com/

    Info Muzik Terbaru
    http://muzikmp3terbaru.blogspot.com/

    Info Filem Terkini
    http://filemhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. TEKAK saya hanya bole terima lemang biasa n lemang pulut hitam je..lain-lain tak bole sebab tak sedap bila dimakan dgn rendg..huuuhuuu

    ReplyDelete

Komen Selagi Boleh