Kekasih Lama Kembali Semula


Hai..
Sejak dua tiga menjak ni rajin pulak nak update.
Bukan kira ada orang nak baca ke tak.
Once you dah jadi blogger, ada passion nak menulis,
 selagi tu lah korang akan tulis apa saja pasal life korang.
Even i knew that ada some blogger yang berblogging sebab nak jana income semata2, 
but I'm not really type of that person HAHAHA~


Sooo kali ni nak citer pasal kekasih lama gua.
Nama dia Zubaidah, boleh panggil Zu, Bedah, Zubed, hmm gasak.
Jumpa dia masa praktikal kat mahkamah 2 tahun lepas.
Throwback punya throwback rupanya kitorang memang dah pernah jumpa masa kat KUIM
dulu sebab sama2 study situ. Tapi Zu tak ingat gua pong, sedangkan gua pemes kot. Ah sampai ati..

Hari tu roger balik ngan minah sorang ni.
"Zu, ada mana tu? Jom dating!"
"Okey, esok jumpa kat Wetex kul 10 ye!"

Esoknya....
"Zu, kat mana tu? Orang dah sampai ni."
"OMG, sorry nad. Ada keje ni. Lepas zohor kita jumpa ok."
"Ok bai."

Sementara tunggu Zu datang sempat lah pergi shopping.
Nak kata shopping tak sangat lah, sebab kita ni hidup kena ada jugak jimat-cermat.
Tambah2 lagi dengan kehidupan zaman moden lolz ape gua bebel ni.
Jom layan gambar gua dengan kekasih lama gua ni lagi bagus ekekeke~!

Ingat nak belanja area Wetex je, tapi minah ni demand nak gi Secret Recipe.
Nak kata birthday dia bulan ni, bukan. Ohhh mengidam kot huahua~


Zu order Chicken Lasagne. Licin dia makan. Tahniah Zu.. =P
Pastu siap mintak gua pronounce 'lasagne' tu camne.
Katanya kali ni first time dia makan and tak tahu nak sebut that word.
Hahahahahah lawak siot dia ni.. You made my day babe!
Pasni kalau makan lasagne kat mana2 jangan lupa i okey?!


Favourite gua. Tapi tak habis sebab banyak gilos baq ang.
Ampunkan saya encik tom yam, saya tak bersalah.
Tapi awak sedap, saya suka awak! Nyum nyumm..


Zu minum Strawberry Yogurt terapung. 
Gua minum Air Untuk Kekal Langsing nama dia kahkah!
Langsing lah sangat buwerkk.. =P


Untuk dessert, kitorang try Strawberry Lava Cake.
Bawah baked chocolate cake pastu atas dia ada aiskrim dengan coklat urai.
Boleh tahan laaa. Tapi ingat2 sikit, kalori dia tinggi, kang gemuk padan muka ekekekeke~


Soo inilah kekasih lama gua yang disebut-sebut tu. Tengs sudi kua detim ngan itew~
Pasni dah susah kot nak jumpa sebab kamu kerja jauh sob sob.. T_T


OK lahhhh update pasal makanan je. Sebab gua rasa itu je yang menarik.
Lepas makan kitorang lepak Wetex jap sebelum berambus balik rumah haha.
Balik rumah my mom suruh makan lagi, memang idok ler nak telan.. =D

Bulan depan birthday my mom. Wahhhh happy becoming birthday mak!
Nak bawak mak pergi Secret Recipe jugak ke atau buat kek sendiri?
Takat menu2 kat atas ni, gua dah terer, hmmm kompius tol bahaha~


Bye stalkers. Lebiu~


1 comment:

  1. saya kenal Zubaidah. Beliau sangat pemalu semasa praktikal di Mahkamah. Berbanding dengan si empunya blog ni, peramah sampai sedih meninggalkan Mahkamah. hehe

    ReplyDelete

Komen Selagi Boleh