Tebuan Sayang Nadia Yey


Assalamualaikum semuaaaa...
Holla to you my sweet stalkers~!
Haha tak boleh bla aku ada stalker tegar.
Well yah, i just know it. Erm.

: Kak Min, Iela, Nadia,Yana :

MY BIG DAY
Recently I'm officially graduated! *yey tepuk tangan*
Perasaan? HAHA haruslah happyyyyyy. Tapiiiiiiiiiiiii....
Sehari sebelum amik jubah konvo kaki aku kena sengat dengan anak tebuan.
Aku tak sure la tebuan ke, penyengat ke, sebab aku mana kenal sangat dgn haiwan2 ni sume.
Nasib baik menatang tu kecik lagi, so takde lah banyak nau bisa dia krik krik.
Kecik2 pun mak aiiiii dia punya sakit, sampai dah tak terbangun dah aku masa tuu.
Dua minit setengah jugak lah aku terpaksa bertapa kat atas jalan, nak mintak tolong pun aku tak tahu nak habaq kat sape sebab masa tu takde orang HAHA menangis aku sesorang dalam hati.
Tebuan ni pun satu hal, nape kau mesti sengat aku? Pegi laa sengat pondan2 kat UKM ni ker cis~


Nak pegi klinik memang idok ler sebab aku ada appointment sana sini nak jumpa orang tu,
nak jumpa orang ni lagi, lepas je dapat berjalan aku terus lari laju2 pergi jumpa kawan2 aku, mengadu kat depa yang ceq kena sengat HAHAHA mintak simpati sangat hmm hmm puihhh.
Semua offer nak teman gi klinik, tapi aku tolak sebab masa tu kekonon mcm dah OK.


Kena sengat pun gasak je main lompat-lompat.. 
Gambar ni tak edit. Cuaca tiba-tiba mendung so memang gelap lah hihu~
Lokasi : Istana Kehakiman, Putrajaya.

Habis tenaga main lompat2 kitorang lepak lak kat Alamanda.
Pastu siyes dah tak larat nak bergambar lagi wkwkwkwkw!
Malam tu masa nak tido baru perasan kaki dah mula membengkak. Oh tidak!!!!
Sebelum tido aku istighfar banyak2, takut tak boleh naik pentas sebab sakit kaki HIHI.
Astaghfirullahal azim.. Astaghfirullahal azim.. Astaghfirullahal azim..
Allazi laa ilaha illaa huwal haiyul qaiyum wa atuubu ilaiyh... ='(


BUT
Wait a minute....
Panjang pulak intro HAHA relax..
Cerita pasal tebuan je panjang, mana cerita pasal big day nye LOL.


Kau ni punnnnn, biarlahhhh...
Bukan selalu pun aku dapat update entry pepanjang gini.
Kau baca jela kay. Aku tahu kau suka aku bebel kan kan kan.
Aku bukan apa, sejak dah grad ni rasa macam rindu pulak nak taip esaimen, 
rindu nak buat tesis yang memeningkan, rindu ah semua tuu, kau hapee tahuu.. =P


OK sambung balik cerita pasal tebuan HAHA.
Dalam bengkak2 tu jugaklah, sepanjang tiga hari aku melepak kat UKM untuk amik jubah and gathering dengan kengkawan, aku dah pun berjaya buat sesi photoshoot pre-convo hohoh!
Dari sebelum zohor sampai nak dekat maghrib duk berjemur, pastu sunburn haha padan muka~
Merata tempat aku pergi dengan budak2 ni, memula jumpa gangster, pastu gang diploma, then dengan classmates degree, esoknya pulak dengan bebudak kolej, jumpa boyfriend lama (tipu je), pastu dengan classmates balik, end up masa nak balik rumah tu accidently terjumpa member2 yang tetiba diorang tegur cakap nak amik gambar sesama, aku pun tak cam sape dorang tapi i just know that they are all ahli gamelan HAHA yey tak sesia aku main gamelan dulu LOL, macam hampeh je sebab aku tak ingat pun nama diorang, like seriosly huh? What the fish...~


Sampai je kat rumah aku terus mengadu kat mak.
Mak punya lah cemas pegi amik minyak ape tah bagi kat aku.
Sambil sapu minyak sambil dengar dia bebel salahkan aku nape tak gi klinik cecepat.
Pehhh ajaib gila pastu bengkak beransur2 hilang haha. 
Alhamdulillah, finally dapat jugak aku rasa naik pentas masa konvo nanti yey.
Dengan ini berakhirlah cerita pasal aku kena sengat dengan tebuan.
Hahahaha puas hati aku dapat taip bebanyak.
Dalam masa yang sama aku bersyukur sebab tebuan tu tak sengat aku masa hari konvo sebenar.
So aku ada lebih kurang seminggu lebih untuk pulih dari bisa sengatannya wiwiwiw~


The End
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

JOM TERJAH SINI >>>> Kelab Blogger Ben Ashaari

p/s: Gambar lain tu nanti2 lah aku share babai~


5 comments:

  1. Yeay!!! Tahniah Tahniah...Tebuan tu pun nak ucap tahniah jgak...hehe... Sambung PhD? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! Err tak sambung. Nak terus kerja pastu kahwin..
      Doakan yg terbaik!!! Hahahahaha... =P

      Delete
  2. Yeayyyy... dah selamat berkonvo... Harap Nadia segera sembuh ys

    ReplyDelete
  3. Salam. Hee seronok lompat lompat;

    ReplyDelete

Komen Selagi Boleh