Jom Berdikari


Uhuk uhuk~
Curi masa update blog..
Suka tak woiiii? (tanya diri sendiri)
Waktu lunch hour dpt balik rumah mmg awesome wa cakap lu.
Haram jadah ada internet laju kat rumah tapi tak nak guna.
Ini pun terpaksa guna sebab dah bayar. hahaha~!!!




BERDIKARI
-berdiri atas kaki sendiri-

Alam selepas tamat pengajian adalah alam di mana 
seorang graduan itu sedang belajar mempraktikkan segala ilmu
yang telah diperoleh ketika menuntut di U

Juga
Alam di mana seorang anak itu tidak perlu 
harapkan duit belanja daripada ayah mahupun ibu
yup, apa yang ku tahu seharusnya begitu
huhuhuhuhuhuhuhuhuuuu....


Alhamdulillah syukur pada Ilahi
ku kini sudah mampu berdikari 
walaupun ada tika masih diberi saguhati 
atas bantuan itu ini
namun kata Mahatma Ghandi
rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari. . ;p


Walaupun masih namanya 'freshie'
keluar bekerja berbekalkan degree
tapi ni bukanlah kali pertama ku cabar diri
kerana hakikatnya ku sudah mampu berdikari
sejak bergelar baby lagi hihihi. . .
*ujub & riak itu penyakit hati*



p/s:
actually entry ni lum siap tapi nk publish jugak.
baca2 balik mcm sedap lak ayat. johan bersajak kot kat sekolah dlu kahkah.
pastu mcm biasalah. dah xde idea terus mls nk siapkan ayat seterusnya.
ohhhhoi lah nadia~ ada gambar tapi malas gilesssss nk hapluddddd~~~


## entry seterusnya setahun kemudian ##
$$ fokus pd kerja & masa depan sekian $$
^^ no money no talk ^^
~ love you as always my dear readers ~
! sabar jelah kannn !


3 comments:

  1. Asskum kak bleh x bdk diploma undang2 syariah amik pengajian islam syariah di ukm,bkn ape i want to be syariah lecture soon.Ape 2 pun tahniah for akak sebab nk konvo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikum salam. Of course boleh. Akak pun lepasan diploma undang2 syariah jgk sblm sambung degree in syariah kat ukm. Btw thanks for the wish! Good luck~

      Delete

Komen Selagi Boleh