Come On You Gunners

Hai, nak update pasal FA Cup 2014... =D
Selama ini Arsenal berjimat cermat sebab nak bayar hutang stadium baru a.k.a Emirates. Arsenal banyak bergantung players muda dan buat pembelian dengan harga rendah berbanding orang lain. Paling tinggi pembelian ialah Arshavin pada tanda harga 14 juta pound (rekod tertinggi) yang mana ianya amat rendah jika dibandingkan dengan team hebat yang lain. Namun Arsenal masih mengekalkan kedudukan sebagai pencabar dan berada di kelompok 4 pasukan teratas.

Musim lepas kedudukan kewangan (hutang) semakin berkurangan. Arsenal pertama kalinya memecah rekod pembelian dengan tanda 42 juta pound untuk mendapatkan Mesut Ozil. Hampir keseluruhan musim liga stage pertama Arsenal berada di kedudukan juara namun kecederaan ramai players menyebabkan peluang Arsenal terbatas. Aaron Ramsey, Wilshere, Diabi, Walcott, Podolski, Mesut Ozil, kesemuanya injured menandakan peluang Arsenal berkubur utk Kejuaraan Liga.

Namun Arsenal kembali garang selepas mereka ini bebas dari belenggu kecederaan. Akhirnya Arsenal mendakap Piala FA. Tahniah... =D
Selepas ini, diharap Arsenal buat pembelian lagi players untuk menampung players jika cedera.
Kejuaraan Piala FA adalah hadiah terbaik untuk peminatnya yang sentiasa bersabar dan percaya Arsenal adalah pasukan hebat. On Wengers we trust haha!
Tahniah Arsenal kerana anda mempunyai peminat yang HEBAT seperti gua hahah! =D

Arsene Wenger, atuk angkat gua hahaha~
Yang ni pulak boyfriend gua, Aaron Ramsey.. =P

Gunning for the cup. We did it jiyeayhh~


Korang patut tengok video ni
Aaron's stunning strike against Liverpool
Aaron Ramsey: Arsenal Player of the Season

Ok that's my boy!!! Much love HAHAHAHA~

p/s: Suami tersayang tetap di hati... =)

No comments:

Post a Comment

Komen Selagi Boleh