Hijau Itu Rengit


Berita Terkini
12.12.12
cantik tak tarikh ni?
cakap lah cantik. peliz peliz.

tapi bukan nak cter pasal tarikh bagai.
nak cter pasal sesuatu yang berwarna hijau.
bukan katak, bukan daun, bukan lalang.
tapi bas.
ye, bas RENGIT.
-------------------------------------------------------

kalau orang Johor tahu la kot ada kawasan nama Rengit kat BP.
ada pulak yg marah sebab kitorang kutuk2 nama Rengit.
sorry hoccay. kitorang tak kutuk nama kampung kau.

Rengit kat sini adalah sebuah syarikat yang dibenci oleh budak2 ukm.
i thought bukan budak ukm je, maybe budak uitm puncak alam jugak.
sebab diorang pun guna perkhidmatan bas dari syarikat yang sama

Rengit-Trans ni sebenarnya berpangkalan di Shah Alam.
tempat aku pernah kerja masa zaman muda2 dulu.
sekarang ni pun muda jugak what. kennnn? =,=


daripada apa yang dapat aku katakan sebagai siswi yang bergantung kepada kemudahan bas dek kerana kolej jauh dari fac (walaupun kadang2 drive secara haram kereta member tanpa membawa lesen dan sebagainya), dan sebagai seorang pengguna jalan raya yang prihatin, maka dapatlah aku buat kesimpulan, since Rengit ni wujud kat ukm, dah banyak aku dengar aduan which is jalan tak ikut time la, bas tak cukup la, rosak la, itu la, ini la. huh!

ok, i admit that aku pernah back up Si Rengit ni sebab aku consider yang diorang ni baru lagi kt ukm kononya. yes, sebelum ni bas Kiffah yang banyak berbakti kat kitorang. maka dengan itu, aku nak tunjuk gambar Kiffah ni sebagai tanda penghargaan. haha.. =P

motip la kan nak tunjuk gambar Kiffah tengah mandi. awww~

turut didapati dalam perisa epal hijau

haaa banyak lagi warna bas Kiffah ni.
pandai2 la korang googke nanti.
hakikatnya aku rindu gler dgn abang driver Kiffah yg kecik2 tu. HAHA~



ok, now.....
masa untuk berkenalan dengan Rengit pulak hoccay.

harapkan panjang jek lebeyh. bluwerkkk~

langgar motor - masa kat UiTM
langgar kereta kat UKM

langgar pokok area Hutan Simpan UKM

cian pokok tu woiii

accident masa on the way g Fakulti Undang-undang.
nasib baik jalan tu kat tengah hutan. dushhh..
bayangkan jela kalau accident kat tengah jalan raya yang besar tu.
hmmm stress pulak bebel panjang2 ni.

and lagi satu, mostly driver Rengit agak kwangajaq. 
Orang berbudi ➜ Kita berbahasa. Orang memerli ➜ Kita merasa. 
Orang berbudi ➜ Kita berbahasa. Orang memaki ➜ Kita belasah je


so kesimpulannya....
ada sape2 ke boleh tolong pujuk mak aku supaya bg bawak kereta pergi kampus?
sesungguhnya aku tak sanggup lagi nak berhadapan dengan Si Rengit ni.
k bye~

25 comments:

  1. nama rengit tu tak sesuai. kena tukar la. hahaha.. salah bas ke salah pemandu yek? kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tukarkan nama jadi hangit. mungkin sesuai. hehe..
      rasanya dua2 salah, yang penting bukannya salah ibu yang mengandung.. kihkihkih... =)

      Delete
  2. bahayanya..tkt jgk ni kan..byk trjadi bas yg sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? ni baru kat dalam kampus, kat luar pun sama je.. T_T

      Delete
  3. Sesuai dengan color nature dia..hijau..hehe..stok masuk semak je bas rengit ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahaha! amboi ayat dia..no komen..
      masuk la kat mana2 pun, layan jerk..hekhek~!

      Delete
  4. Salam perkenalan...
    Bahayanya macam ni .takut pulak membacanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut membaca..? hmmm tu belum yang menaiki.. hihi~
      mesti lagi takut..nak2 yang terlibat dgn kemalangan tu,
      fuhh confirm fobia.. spuloh hari tak boleh tidur malam..

      Delete
  5. bahayanya..eh lupa lak , salam kunjung ke sini..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahaya ada di mana2.. T_T
      tapi tak puas hati kat pengusaha bas Rengit
      yang seolah-olah sengaja meletakkan diri student
      dalam keadaan bahaya.. ishhhh sungguh tak patut..

      Delete
  6. Replies
    1. hanya mampu berharap supaya tindakan yang sewajarnya akan diambil daripada pihak atasan (ayat skema mcm dlm surat rasmi zaman sekolah rendah dulu).. hukhukhuk.. =(

      Delete
  7. hish mencemarkan warna hijau je bas rengit nie :P haha.. banyak terlibat dengan xcident nampaknya tu, bahaya.. Moga mak nadia bagi ank dia bawak kereta kat kampus.. aida rasa lah kan nadia ce tunjuk sikit entry nie kat mak.. gerenti mak tacings tengok dan mesti mak kasi bawak kereta ke kampus. haha. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh lupa pulak blog aida warna hijau. hahaha~!
      sori la sebab macam kebetulan pulak warna sama.. =P

      hmmm nanti la pujuk lagi. nak tunjuk blog kat mak macam bahaya ler pulak, habis nanti semua rahsia zaman dulu terkantoi.
      ngeh ngeh ngeh ngeh~~~~~

      Delete
  8. hahaak tergelak jer mbacanya...tapi tapi ak suspek kiffah yg dmandikan dsebabkan brader yg separa bugel tu kn? haaa, ak nampak permainan ko kat situ.gatal.bahahahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh kata kiter gatal pulak. tolong garu la apa lagi..
      bhahahaha! actually tengok jugak lahhh tok guru yang mengajar.
      siapa lagi kalau bukan mr. copy paste a.k.a kopi pasta.. =P

      Delete
  9. Replies
    1. dpt myVi sbijik dlu baru boleh boikot. haha~

      Delete
  10. perh.. byk gile accident. ni salah driver ke slh jalan terlmpau adventure sgt agaknye. hahaha.

    haz taw rengit tu kt mne. pernh beljr kt johor dl. hihi. dl mse first nampk bas ni pun haz pelik. nape bas rengit boleh sampai kt uitm ni. byk lak tu.. LOL xD

    ReplyDelete
  11. Kiffah tu Lagi best akak tengok..apsal tukaq Rengit? Tapi bas skang lagi best dari bas zaman akak study dulu..hi hi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kontrak dah habis. ukm amik rengit sebab murah kot..
      agaknyalah.. hehehehe... =)

      Delete

Komen Selagi Boleh