Dah Sampai Seru


Assalamualaikum adik-adik.. =')
cena cuti? seronok tak? ngeh3~
cuti-cuti ni ramai orang kahwin..tak gitu?
asal cuti je, ada orang kahwin.
asal orang kahwin je, mesti time cuti. hekhek.

kitorang pun tak ketinggalan jugak nak attend majlis kenduri kahwin.
kali ni, bertempat di negeri penyu bertelur, cuti selama lebih kurang 4 hari 4 malam diluangkan untuk menghadiri undangan majlis walimah seorang kenalan merangkap senior di ukm.



menyingkap rahsia di sebalik kisah pasangan mempelai ini, maka dengan itu izinkan saya petik status dari fb milik pengantin perempuan yang diberi nama penuh Tuan Nurhafizah bt Tuan Zakaria dengan suaminya, Nasrul Hazim bin Mohamad ;

dipertemukan sbg classmate 8 tahun lalu. xpnah bertegur sapa, ambik peduli satu sama lain. dipertemukan lg sekali awal mac..dgn perasaan menyampAh. xsmpi 2 bln mintak dtg rumah. pg jmpe mak mertua dgn doa 'ya Allah jgnlah mak dier berkenan ngan aku'..tp ttp lain yg jd..kerana semuanya telah tertulis..semua kerana Allah..sesungguhnya jodoh Allah jodoh terbaik..ku BAHAGIA ;D 



jom layan gambar..

pandai kan diorang pilih tarikh? so apakata kita pakat reramai pilih tarikh 11.12.13 tahun depan. biarkan tok kadi pening nak nikahkan semorang serentak. bhahaha~!


anggun berbaju merah. ekceli gua jeles tengok kakak dan abang yang sweet ni..


sesi potong kek. tapi gua tak main lah makan kek pengantin. masa ni gua and the gangster bedal pavlova dengan red velvet which is made by the bride. sedap hingga menjilat jari uolsss..=p


ok, imagine that kenapa ada gambar gua pkai tudung purple di situ sedangkan hakikatnya gambar yang lain bertudung hitam. this is what we call as ripley's believe it or not. hahak..


bajet ayu - itu memang hobi gua sejak kecik.. =p


bergambar sampai lebam...

.
.
ok, dah habis cter pasal kahwin.
lepas je dah melantak kenyang2 kat ghumah pengantin, kitorang dengan lengkap berbaju kurung, lari lintang-pukang pergi tengok keindahan pantai di waktu petang..  =')

kambing yang lalu-lalang mesti pelik tengok kitorang..muehehe~!


terobang-terobang ditiup hangen macam dalam cter ombak rindu..
abang sayangkan izzah tak? =P


hahaha kami 5 sekawan. kami 1 kolej. even semua tinggal kat negeri lain2, tapi kami sangat rapat macam adik-beradik lain mak lain bapak. ahahahaha..


ni semua salah atim.
dia yang ajar kitorang main lompat2 macam penyu kena sembelit..
agagagagaaaaa~


thanks semorang sebab menceriakan cuti2 malaysia daku. ehek..


kesimpulannya, wedding kali ni memang happening..  =p
tahniah buat kak fizah dan abang azim atas perkahwinan kalian.
barakallahulakuma wabaraka alaikuma wa jama'a bainakuma fi khair 
(◕‿◕✿) ♪♫ 



# cuti dah habis. kena balik ukm semula. exam menanti. zzzz~
Kalau nak baca entry versi panjang gilos, boleh terjah blog BFF saya kat SINI.

10 comments:

  1. ingatkan nadia tadi.. huhu. eh serius sweet lah depa.. dengan bantalnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweet kan? kan? kan? hehe..
      ekceli kakak ni buat sendiri bantal tu..
      kreatif sgt habaq hang cik aida oii.. =)

      Delete
    2. pengantin tu yang buat?? peh!! ayaq tangan sendiri tuuu.. padanlah sweet.. gambar2 kat bawah tu pun sweet jugak macam penyu terbang.. eh!! (ingat penyu boleh bertelur je ke? :P)

      Delete
    3. go go pendekar penyu..hahahaha~!!!

      # rindu nak tengok cter dragon ball.. =')

      Delete
  2. somelnya pengantin. ini ke kenduri kat terengganu tu? meh ler lencong ke kelate jap. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup cik na.. ni lah kenduri yg saya gembar-gemburkan haritu.
      alamak, masa tak mengizinkan utk kita pi dating. sobs! ='(

      Delete
  3. oh ni wed yg hg kata aritu kt besut ek? yg hg ni bila lak nk smpai seru? hehe..smoga hg cepat dpertemukan jodoh...haa cepat2 kan aminnn doa aku ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st: aminnnnn (semoga makbul. haha~)
      2nd: yup, wed di besut, bukan busut anai-anai..
      3rd: bila sampai seru? haha no comment.. T_T

      Delete
  4. ehem.. bila turn nadia plak? muehehehhe.

    kann! 11 12 13 tu sgt lawa! nk kawen gak tp xde calon la nadia.. =.='

    btw sedapnye dapat mkn pavlova n red velvet!!!! >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu haz lah. ecececece xde calon konon.. =P
      tarikh 20 12 2012 pun cantik jugak. jom kahwin~!!!

      # makan free semua sedap lah haz. agagagaga~

      Delete

Komen Selagi Boleh