Sugar Glider (updated)




Hai, ini sugar daddy glider betina.
Namanya Chiko.
Roomate saya yang punya.
Dia beli menatang ni masa umurnya 2 bulan.
RM 250.00 jer. 
Sekarang dia dah masuk umur 4 bulan.
Comel kan? Onomnomnom..
Boring2 study boleh main dengan dia.
Jinak sangat. alahai...geram~!!!!
Rasa nak picit-picit je..
Bulunya lembut macam karpet..hekhek~!
Sape nak berkenalan dengan dia, datanglah sini..
Dia peramah dan aktif sangaaat.
Saranghae dia besar (3 kaki). RM 100 jer.. :p


Manja sangat sampai minum susu pun nak kena suap

Dia tengah mamai masa ni, baru lepas bangun tidur.. =P

Suka buat aksi stunt dekat tempat makan

Canggih betul rumah sampai ada buaian..hahaha~

Ini tempat dia tidur

Suka main nyenyorok..kuch2 hota hai gittew... =P

Nampak tak botol susu tu? ngehh~


dahhh habisss
^__^




nota sugar:
tak lama lagi Chiko akan dapat partner.. =D



26 comments:

  1. Replies
    1. hihhi..kan??
      gerammmm saaangatttt... :')

      Delete
  2. alolo comeinya chiko..
    boleh ke bela pets kat kolej?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya tak boleh, tapi disebabkan kitorang dah bayar yuran mahal2, maka dibolehkan laa..lagipun sugar glider ni anak yatim piatu, kesian dia takde sape jaga..ekekeke~!

      Delete
  3. SG + sangkar/ saranghae = rm 350 ringgit tunai..upphfg tersedak skjp..mahalnya [=.="

    oh bru ku tau nama penuh SG ni tapi kan knp ianya dipanggil 'peluncur manis'..mohon bgtau sbb ak mls nk gugel :)
    nampak die xgembira jer lam sangkar tu...hurmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dia suka meluncur + muka dia manis. haha!
      malas nak google jugak. ngee.. ehh dia gembira laa.
      kadang2 bawak dia kuar dari sangkar tu, main2 dengan dia.
      tapi nampak macam dia lagi suka duk dlm sangkar sebab ada tempat untuk dia lepak.. :)

      Delete
  4. bestntaaaaaaaaaaaaaaaaa boleh maen2 dgn chiko neh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom lahhh datang melawat chiko kat sini... ^_^

      Delete
  5. comelnya tapi ayu takut..hehe

    dear dah daftar says.com ke blog..klu blum jom lah ke blog ayu ;-)..blh wat duit ;-)

    http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/09/jom-buat-duit.html

    ReplyDelete
  6. wahhh.. comelnye! rse nk pijk2 je! hahaha.
    haz pn dh lme tringin nk bli sugarglider ni. tp murh sgt la pulak. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha memang murah pun.. munckin cat lagi laa murah.. =p
      haz belilah munckin cat (kucing kaki pendek, jalan terkedek-kedek), RM1200-2000 je.. :)

      Delete
    2. wah... ni br like my standard~ hahahah xD

      Delete
  7. Ya Allah comelnyee diaa! especially time kt tmpt tidur gntung ala2 stokin tu! waa T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha laju aje dia ni..
      chiko dah ada partner taw..
      tapi jantan lah..betina lum lagi..
      agagaga~

      Delete
  8. comel..hihi.tapi akak tak pernah lagi face 2 face dengan spesis sugar glitter ni..ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun baru 1st time..
      mcm tupai + hamster je SG ni.. =)

      Delete
  9. Wahhh comel.. kalau lepaskan kat luar dia lari tak agk2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dia lari pun, cuma lari2 setempat jela..
      ala yg macam warm-up sblm jogging tu..hahahaha~

      Delete
  10. teringin nak bela sugar glider. huhuhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba ler.. senang jer..
      yang best nye boleh hilang tension bila tengok dia main2.. =)

      Delete

Komen Selagi Boleh