Nombor 15


Assalamualaikum.. :)





lima belas
agak2 kenapa dengan nombor ni?
haha well.. well.. well..
ni cuma nombor biasa.
ada 2 digit.
1 dan 5


nombor 15 ni agak special bagi saya.
nak tahu kenapa? nak tak? nak tak??
cakaplah nak..ggrrr~! 
T_T


Jom tengok fakta menarik tentang nombor 15 ni :
1- hari jadi abah : 15 januari 1961
2- hari jadi emak : 15 mac 1969
3- hari jadi saya :15 julai (tahun dirahsiakan.haha!)
4- hari jadi adik : 15 disember 1993
5- alamat rumah saya : No. 15, Jalan Jaya dot, dot, dot
6- nombor plat kereta abah : JNS 1551 


haaa banyak tak? banyak tak?
nak lagi????
dahh la tu..
jom cuba trick best ni pulak..
kalau malas nak congak, pakai je kalkulator ye..
hewhewhew.. :P



Muslihat Nombor 15
Pilih sebarang nombor (tak kira la berapa digit pun)
Pastu darab dengan 3
Nombor yang terhasil, korang tambah pulak dengan 45
Next, darab dengan 2 
Then, bahagi dengan 6
Lastly, korang tolak dengan nombor yang korang pilih masa mula2 tadi
Jawapan yang korang akan dapat tetap 15!
magik tak? magik tak? :P


Jom tengok persamaannya :
Pilih nombor = x
Darab 3 = 3x
Tambah 45 = 3x+45
Darab 2 = 6x+90
Bahagi 6 = x+15
Tolak nombor yang dipilih = (x+15)-x
Jawapan = 15

sumber dari:



psssttt!!
maybe saya kahwin tahun 2015.
jemput datang ye semua.. miahahahaha... =P
~xoxo~


31 comments:

  1. Wahh banyak.
    Hoho..Aminn~ insyaAllah datang ^^

    ReplyDelete
  2. 1 + 5 x 1 - 5 = 1

    xjadi 15 pun. Awat xjd 15 aa? Stress la cmni. Haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kira apa ni.. T_T
      merepek je.. tak ikut step..
      memang la tak jadi..
      Haha :D

      Delete
  3. haa.. akak lhir 15 oktober tau

    ReplyDelete
  4. wahhhh.. banyaknye kaitan no 15 dgn family nadia... hebat2! ^^ btw ehem. tahun 1989 an? hihi xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem.. mana tahu ni?
      kalau xnk bagitahu jugak boleh?
      hihi xD

      Delete
    2. bukan btol eh? haz men teka je..lalalla~ =P
      btw thanks taw sbb tlg votekn td.. sgt terharu =')

      Delete
    3. kalau betul pun takde hadiah..lalalla~
      hahaha.. takpe sekali-sekala..
      bukan susah pun.. =P

      Delete
    4. alaaa. haha. haz men2 je taw..hee ^^

      sobs =')

      Delete
    5. alaa takpe..hee ^^

      selamat berbuka!! =')

      Delete
    6. heheh. selamat berbuka juga! ^^

      Delete
  5. 15??? Apa errr??? ooo... Dulu kelas saya no 15... Hahaha...

    Follow You....

    ReplyDelete
  6. special nya no 15 ni. sempat lagi kot nak wish, happy belated birthday nadia. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih chic na..
      hihi terharu kejap.. :')

      Delete
  7. 15 tu Lucky number lah ni!Untunglah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lucky ke? kebetulan je ni.. =)
      cuma yg no plat kreta tu mmg dirancang sebab abah beli no tu kt JPJ..hahaha!!!

      Delete
  8. waauu . kebetulan gilerr ! Untunglaa ada tarikh special utk satu family .

    hehe , tak sabar nak makan nasik minyak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha! memain je.. 2015 tu cuma target..
      calon pun belum ada lagi ni.. =P

      Delete
  9. tag kamu :))

    http://sukesukicikkeyrah.blogspot.com/2012/08/segmen-blogwalking-dari-blog-ke-blog.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidak dibenarkan main tag2 di sini..
      haha! roger, nnt free sy join k.. :))

      Delete
  10. waaaa bestnya... uppsss kalau betul kawen.. jgn lupa jemput yew... ngehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lambat lagi..lepak dulu..
      ngehehehe... =)

      Delete
  11. wahhhhhh. ohsem sgt sume lahir 15hb. sampai ke no rumah dan plet kete skali. ;)

    ReplyDelete
  12. 15 oh 15...nofon pon mesti ade,,tp xtulis sbb takot privacy terjejas kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 017-395596x
      013-730004x

      haha..xde2..fuhh~

      Delete

Komen Selagi Boleh