Mia Sara Nasuha


Assalamualaikum.. :)




Rasanya satu Malaysia dah kenal siapa empunya nama dan gambar di atas. tak lain tak bukan Mia Sara Nasuha atau lebih mesra dipanggil Mia kini berjaya mencuri perhatian ramai serta terkenal dengan jolokan Barbie Doll Malaysia. nama pun dah comel, orangnya lagilah comel kuasa sepuloh. kann.. kann.. kannn..

First time saya tengok Mia berlakon dalam cter Adamaya slot Akasia TV3. masa tu dia pegang watak sebagai Amani, iaitu anak kepada pasangan Adam (Sein Ruffedge) dan Maya (Lisa Surihani) hehe. since dari situ jugak lah terus jatuh hati dan minat kat budak kecik comel lotey ni. dah le petah bercakap. siapa je yang tak geram kalau dapat anak camni kan? 
♥ ohhhh mia i love you 





haaa kalau korang tahu scene ni masa bila, sila angkat hidung. yeayh!!
agak2 rindu tak nak tengok lagi? 
kalau rindu boleh tekan SINI dan SINI..



Profil Mia Sara
nama penuh Mia Sara Nasuha binti Muhammad Ridhuan
lahir pada 30 september 2005
anak ketiga daripada empat beradik
berasal dari Kuala Lumpur
sekarang tinggal di kota damansara


drama/telefilem:
Adamaya, Epilog Syurga Cinta, Tiramisu, Zoo The Series dan Begitukah Cinta, Pengorbanan Terakhir (telefilem), Cuak Astro Ceria


filem:
Nur Kasih The Movie, Sekali Lagi dan Papa I Love You


iklan TV:
Antaranya produk susu kanak-kanak, Astro Beyond, pelembut pakaian Softlan, Bank Islam serta syarikat telekomunikasi seperti Celcom dan TM.
sumber: melvister.com



apa yang pastinya, Mia memang cute.
dah. dah. tu je nak cakap.
hahahaha.. :)


cuti ni boring2 boleh layan balik cter tu.
ending nyer memang best.
not bad la kalau nak compare dengan ending cter Dejavu di Kinabalu. 
huhuhu.. dan oh ye,
dari cter ni jugak lah saya baru kenal siapa itu Lisa Surihani.
agak ketinggalan sikit di situ ye.. :P











bila tenung lama2, terasa muka masa kecik ada iras mia jugak..
hahahahaha
amacam? sama tak muka kitorang?
mesti jawapannya sama kan? kan?
yess ada harapan nak dapat anak comel macam Mia..
erkkk jangan jeles.. hahaha... :D


~xoxo~


21 comments:

  1. tu laa. comel sgt mia ni. geram bile tgok. rse nk picit2 jee. haha

    yeke same nadia? meh tunjuk gmbr skit~ br terbukti. kekeke xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha! nak tengok gambar datang le rumah.
      takkan nak tunjuk kat sini. kekeke xD

      Delete
    2. alaa. rumh nadia jauhlaaa.. haha

      Delete
  2. Dejavu di Kinabalu tak best.. ending tah pa2. Haha.




    p/s: tak sama.. sikit pun tak sama. Haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama kot..lalalala~~~
      jeles jeles jeles.. Haha :D

      Delete
  3. comel sangat dah la petah bercakap.

    err sama ke? ye la sama *dalam terpaksa*. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. yes! yes! ^_^

      syg chic na walaupun puji sebab terpaksa.
      huhuhuhuhu....

      Delete
  4. kiut sgt budak ni. celoteh pulak tu. cite sekali lagi pun comel. ;)

    ReplyDelete
  5. comel sgt!!suke tengok dia berlakon.pandai bcakap!

    ReplyDelete
  6. budak nie memang comel.. dah la comel pandai pulak tu.. geram je kalau tgk dia berlakon. hehe

    ReplyDelete
  7. Comelnya Mia ni =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/08/firecrackers-consumer-be-consider-please.html

    ReplyDelete
  8. Mia memang hebat, selain orangnya manis juga pintar, sangat menyenangkan ia ceria...
    postingan yang bagus...indah dan cantik

    terima kasih

    ReplyDelete

Komen Selagi Boleh