Konvo Zaman Dulu Kala


~ Assalamualaikum ~

See the title of this entry? haha. serius taip laju-laju buat benda ni.
tak tahu la mcam perlu ke tak nak review semula cerita tahun 2010.
tapi demi tak nak menghampakan permintaan seseorang, saya buat jugak.
katanya teringin nak tengok gambar masa saya konvo.
*nganga mulut kejap*


saya pernah buat entry tentang konvo ni beberapa tahun yang lepas.
dan entry tersebut telah selamat di delete atas faktor saje suka-suka nak delete.. :P

kenapa nak delete kan?
kenangan kot. hins hinss..

ok lah. layankan aje....


Tanggal 5 Ogos 2010, satu Majlis Istiadat Konvokesyen Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM) telah diadakan bertempat di Dewan Seri Negeri, MITC, Ayer Keroh Melaka. Majlis penyampaian sijil dan diploma bersempena istiadat tersebut sepatutnya disempurnakan oleh Ketua Menteri Melaka iaitu Y.A.B Datuk Seri Hj. Mohd Ali bin Mohd Rustam, tetapi memandangkan beliau ada urusan luar Melaka pada ketika itu, maka ia kemudiannya digantikan oleh Datuk Wira Abu Seman bin Mohd Yusuof.




ni gambar kitorang amik dua hari sebelum konvo.
gambar ala2 pre-graduation gitu. gler jakon sebab baru lepas dapat jubah.
masa ni kira batch kitorang paling ramai.
baik2 dapat jubah warna biru, last2 dapat hijau.
fakulti kitorang je yang special. lalalalala~




ni pulak gambar atas pentas. gler neves tahap maksima.
masa raptai kitorang takde test sorang2 naik amik skrol.
hari kejadian tu la first time naik pentas. dua kali pulak nye..
rasa macam nak lari laju2 je. HAHA~




yang bulat macam pinggan tu namanya Anugerah Naib Canselor.
kalau perasan, biasa orang amik gambar konvo tak pandang kamera.
tapi dah jurugambar tu suruh tengok, kau tengok jela. haha..





ni waktu dah habis majlis. biasa la junior datang bagi support.
amik berkat konvo la katakan. time diorang konvo, kita pulak datang. 
ye tak? :P




jangan tengok gambar lain.
pliz fokus gambar kumbang yang kat tengah2 tu je keyh.
itu abang azrai, best student fakulti kitorang.
sekarang dia kat UKM. pemilik blog Aksara Cinta Ilahi.
dia ni jugak cousin Farah Lee bini Ally Iskandar tu.
nan na na na na..  ganu kitew.. 




dah. dah. tu je. hahahaha.
tahun 2014 nanti buat entry tentang konvo degree pulak.
yeayyhhh! tak sabar.. 
nanti datang la bagi bunga ke apa..taw2!! :P
~xoxo~


45 comments:

  1. Wah anugerah NC tu.. Dasat2... Teringat plak kenangan konvo akak masa kat ukm dulu...hu hu.. Rindunya saat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. ala xde apela kak..
      biasa je tu.. :)

      -tak sabar nak konvo lagi ni..
      nanti datang la.. hoho!! ^o^

      Delete
  2. Replies
    1. erk alamak! malu2..
      haha. syukran waalid.. ^_^

      Delete
  3. Tahniah2..
    Kaler jubah awak sama ngn kaler jubah kita time konvo diploma.
    Sama-sama la kita tnggu nak konvo degree plak ye, hehe :D
    Fighting ^^

    ReplyDelete
  4. Waa.. sanggup re-entry entry yg telah didelete. Mst dia terharu. Hehe. Hebat2 dpt anugerah naib canselor. Bkn snang tu. Tahniah2 wlpn dh 2 thun berlalu. Haha. Eh, bdk yg pkai songkok itam bdn gempal2 ckit tu mcm knal. Blogger ek? apa nma dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. perlu ke nak terharu? lalalala~
      nama dia zulhadi. dlu ada blog, skrg ntah la..
      nak kenal? pergi jumpa dia kat sarawak.. :P

      Delete
  5. nnt degree ade lah topi konvo tu. ;)

    ReplyDelete
  6. wah dapat anugerah naib canselor lagi. siapakah jejaka kat sebelah nadia tu eh? huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala chic na niy.. T_T
      jejaka la sangat, coursemate je tu..

      Delete
  7. teringat time konvo sweety tahun 2006.. huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh saya tgh SPM masa tu. huhuhu
      best la dah lama konvo. jeles ni.. T_T

      Delete
  8. besnyee da konvoo :D

    kitorng bru nak konvo bln 10 nehh~

    ReplyDelete
  9. waahh.. bestnye tgk dia konvo.. siap dpt anc tu.. kelasss gituu. jeles2. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelasss kau maria..
      -iklan ribena kt TV. heheh xD

      Delete
    2. kelass kau nyah. kekeke

      Delete
  10. wah,, best nyer tgk.. tak sabar nak konvo jugaklah.. dahlah dpt anugerah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk hehehe..
      jom2, konvo ramai2.. :D

      Delete
  11. wah terbaekkkk...tahniah dear :)

    ReplyDelete
  12. terbaik.... good luck utk degree... :D

    ReplyDelete
  13. wahh beznya teringat zaman konvo dulu..hehe

    ReplyDelete
  14. Wah anc ye..hebat la ni...semoga degree pn dpt anc..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn..insya Allah first class..
      doakan ye kak..hehehe.. ^__^

      Delete
  15. Minta jasa baik tuan/puan follow blogserius baru nie eratkan silaturahim http://ohblogserius.blogspot.com/ terima kasih keikhlasan follow sini

    ReplyDelete
  16. wow..angrah nc tu.terbaikla!hee.skang smbung or keje dah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. err hehehe..
      sblm ni kerja skejap,
      skrg smbg kt UKM.. :)

      Delete
  17. Seronok mengimbau kenangan dengan kengkawan seperjuangankan....

    ReplyDelete
  18. BESTKAN KONVO .. TP TIME NK AMEK SIJIL TU .. DUP DAP DUP DAP .. HAHAHA ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tapi bila dah naik pentas,
      rasa macam tak nak turun pun ada.. xD

      Delete

Komen Selagi Boleh