Segmen Ayu: Saya Blogger dari..


~ Assalamualaikum ~









Amboi, amboi, amboi...
budak sepet sebelah sana, bukan main meriah join segmen.
tak ajak orang pun kan? macam ni lah kawan.. fine, fine, fine... wekkkk~ 
# sila abaikan kata-kata ini. hanya yang terasa saja boleh faham. hahaha!




First and foremost, nak ucapkan HAI kepada semua pengunjung yang baru pertama kali bertandang ke blog saya ni terutamanya buat Cik Ayu, selaku penganjur segmen ni. ekk ehemm. shake hand sikit. kehkehkeh.. 



Nama penuh saya Nurul Nadia bt Kamaruzzaman. tapi nama femes kat blog adalah Nadia Elena. nak lagi senang boleh panggil Nadia je. hohoho. saya nak ucapkan happy anniversary yang pertama untuk blog awak tu. tahniah ye! even baru setahun berblogging, dah rajin buat segmen camni. teruskan! lain kali bolehlah join lagi. so far saya tak pernah buat segmen sebelum ni sebab xde sponsor. hihi. dulu rajin jugak join segmen Ben Ashaari. tu pun sejak beliau dah dapat baby comel, habis semua orang terabai. kesian kan? hahaha~




Okeylah, nak tahu saya dari mana? Saya dari...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

JOHOR DARUL TAKZIM




Rumah saya dekat Taman Pagoh Jaya, Muar, Johor. lebih kurang 10 minit jer kalau keluar dari Tol Pagoh (keluar tol terus belok kiri). taman saya ni memang bebetul kat sebelah IKBN Pagoh, sebelum jumpa Ladang Herba Nasuha (tengok gambar kat bawah). nak cari rumah area sini? takde masalah. banyak lagi fasa perumahan sedang dibangunkan.

wahh minah ni. dah macam promoter hartanah le pulak.
erkk! ada gaya tak? ada gaya tak? hins hins.. :p 




Taraaa! Ni la dia pintu masuk Ladang Herba Nasuha


Tempat ni memang famous amous ye adik2, kakak2 dan abang2 sekalian. pernah masuk rancangan Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) TV3. masa tu pengacaranya still Kak Maria Tengku Sabri. pssst! saya pernah jumpa Kak Maria masa kat KL. ala masa kecik-kecik dulu.
(ceh, ada aku kisah?)


Banyak benda best dalam ni terutamanya aneka teh herba yang fuhhhhh tak dapat digambarkan dengan kata-kata macam mana rasanya. kalau nak tahu, boleh cuba try sendiri. memang terbaik dari ladang. sangat sesuai untuk vegetarian atau mereka yang berdiet. hahaha! nanti roger-roger lah kalau dah sampai sini nanti, boleh saya belanja... ;)


Sepanjang entah dah berapa tahun saya berblogging ni, belum lagi terjumpa blogger yang duk area Pagoh. dulu masa kerja kat Shah Alam pernah jugak la join gathering blogger2 otai ni, tapi memang takde jodoh lagi nak jumpa blogger Pagoh. kepada sesiapa yang rasa dirinya duk Pagoh, baik ngaku cepat! saya nak mintak belanja ni. ahakz~


OK Ayu, nak tag blogger lain, tak tahu nak tag sape. sebab rata-rata blogger yang saya kenal dah join segmen ni. cuma saya je yang terlambat. sedih kot. sob sob sob..  :(

Tapi saya suka sebab masuk group kedua iaitu group BIRU. oyeahh!


Pssstt! kepada yang belum join tu, apa tunggu lagi. nak tahu lebih lanjut, boleh terus klik pada banner kat atas tu dan usha2 lah tuan punya segmen ni, Cik Ayu.

Tarikh tutup penyertaan adalah pada :
12 Ogos 2012 (11:59 pm)



Selamat bersegmen semua !
~XOXO~



40 comments:

  1. wahhh detail ni..hehehe..tq nadia join segmen ayu..t ayu updates warna biru ya ;-)

    ReplyDelete
  2. ok.. terasa.. hahaha..
    untung la dia dapat warna biru nanti.. nk tukar dgn pink x? huhu :P

    ReplyDelete
  3. ayu:

    thanks ayu!!!
    mcm tahu2 je sy suka biru.. =D

    ReplyDelete
  4. najib:

    haha! yes, ada pun org terasa! xpelah, BIRU dulu kini dan selamanya!

    i'm proud to be Johorean.. =D

    ReplyDelete
  5. datang membuat kunjungan balas..thanks follow blog kite..salam kenal org johor..hehe

    ReplyDelete
  6. hi, keyrah pun dari johor jugak , pe kata nanti kite rancang buat gathering blogger johor nak x? hee

    http://sukesukicikkeyrah.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    done follow ;)

    ReplyDelete
  7. teratak hati:

    salam kenal jugak..huhu.. ^^

    ReplyDelete
  8. cikeyrah:

    haha..boleh saje..
    jommm!!!! ;)

    ReplyDelete
  9. Hai orang johor...saya pon dari johor jugak..:)

    ReplyDelete
  10. yuhuu orang Johor..:D
    Tq singgah blog Nisa..Salam perkenalan..:)

    ReplyDelete
  11. ayu dah updates senarai baru jom tengok,takut tercicir ;-)

    http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/07/senarai-peserta-segmen-ayustill-ada.html

    ReplyDelete
  12. Salam perkenalan ^_^
    kte dri segmen yg sme..
    ain blogger sarawak..heheheh
    ada ksemptan meh jenguk cnie hehehe
    http://deary-ainn.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-sarawak.html

    ReplyDelete
  13. hye! sy blogger KL.. slm kenal..dah follow awak...jemput la follow sy.. =)

    http://norumara.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  14. salam perkenalan ^^ follow sni =)

    http://hazirahramli.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  15. nyue singgah & follow sini :)

    http://nyueyien.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    salam blogwalking

    ReplyDelete
  16. as'salam Nadia,

    Jalan2 tgok org johor hikhik
    Eh sama la kita Muar... tak jauh pun ngeeeee~

    ReplyDelete
  17. Salam kenal.. singgah sini.. jemput la ke blog saya pula.. =) http://ibuafinaazfar.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-selangor.html

    ReplyDelete
  18. hyeee...saya blogger dri nepal..hehehe..(^_^)

    http://sweetylikecandycan.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  19. blogger terengganu datang melawat disini.. ^_^

    http://lokmanramli.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-terengganu.html

    ReplyDelete
  20. yeayhh! akhirnya!!

    so far, sy dah follow balik kpd yg mem-follow dan tinggalkan tapak sulaiman kat blog korang semua..hinss hinss.. =)

    ReplyDelete
  21. sheda pon join jugak :)

    http://shedameor.blogspot.com/2012/07/saya-blogger-dari.html

    salam perkenalan !

    ReplyDelete
  22. rumah katne? kalau jalan2 kat alamanda pn boleh jumpe~ hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah kat johor..tapi study kat UKM, rajin la jugak dtg putrajaya tu..sebab dekat..hihihihi..

      Delete
  23. salam,saya blogger dari kedah datang sini singgah dan follow (;

    http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/07/segmen-ayusaya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  24. salam//selamat berkenalan..dtg ziarah ats segmen yg sama..:)

    ReplyDelete
  25. salam kenal... :)

    Dari segmen yang sama :

    http://cahayacita2.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  26. salam kenal:)

    http://sukatykupown.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-sarawak.html

    ReplyDelete
  27. best ker kAt Johor......????
    saya tak pernah g sana tu..... maklumlah tinggal kat tawau sabah.....huhuhu

    datang dari segmen yang sama...n dah follow

    http://ciffahmimalomuchacha.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-tawausabah.html

    ReplyDelete
  28. Salam Ramadhan Al Mubarak..
    Datang Dari Segmen Yg Sama.Blogger Dari SABAH,Salam Kenal Errkk.. Dah Follow Sini,Jemput Singgah Blog Saya Jugak K..^_^

    http://manssmile.blogspot.com/2012/07/segmen-saya-blogger-dari-sabah.html

    ReplyDelete
  29. Assalam perkenalan..

    Datang daripada segmen Ayu..saya blogger daripada Putrajaya..selamat berpuasa!

    Jom singgah ke blog sy : Blog Grey-Hippo

    ReplyDelete
  30. Hai, selamat bersegmen..

    http://sna-aai.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  31. singgah sini dari segmen yang sama. done follow u :)

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  32. blogger melaka datang melawat..salam kenal=)dan salam ramadhan

    http://hezrina83.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  33. Mak ai...panjang nya cerita...naik semput aku baca hahahaha

    ReplyDelete
  34. follow dr segmen yg sma

    http://sweetsadmemory.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  35. Berkunjung ,saya dari Johor =)

    http://www.ubaidullahjaafar.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-johor.html

    ReplyDelete

Komen Selagi Boleh