First Giveaway^^Jom Berpakaian Muslimah!!

~Assalamualaikum~


"Seindah hiasan adalah wanita solehah"

Tidak ramai wanita yang mengambil berat tentang cara berpakaian seperti yang digariskan syarak. Kenapa ye? Errr tepuk dada tanyalah iman.. :')


Bagi meningkatkan rasa keinsafan sempena kedatangan Ramadhan ni, eloklah kita bersegmen sambil beramal. Bagus jugak ada GA camni. Kalau tak menang pun, at least kita dapat tambah ilmu. Alhamdulillah.. 


ini banner GA



Jom tengok syarat-syaratnya:

1. Terbuka kepada semua FOLLOWER blog teratak hati. (saya follower ke-38)
2. Wajib follow blog sponsor, Anggun Solehah Shop Anggun Solehah Shop. (done)
3. Wajib LIKE fanpage Anggun Solehah Shop. (done)
4. Buat entry bertajuk ' teratak hati 1st Giveaway^Jom Berpakaian Muslimah!! ' (done)
5. Letak banner kat atas tu dalam entry, link kan ke entry ini. (done)
6. Letak Link sponsor dalam entry - Anggun Solehah Shop. (ok, done)
7. Tag seorang blogger, lebih pun boleh, pastikan dia tahu. (saya tag : Shakira)
8. Jawab soalan ni:
 

# Senaraikan ciri-ciri pakaian seorang muslimah :
1. Menutup aurat.
2. Tidak jarang, nipis atau singkat.
3. Tidak ketat atau sendat hingga menampakkan bentuk badan.
4. Tidak menyerupai pakaian lelaki.
5. Tidak menyerupai pakaian orang kafir atau golongan fasiq.
6. Tidak berlebihan dan menampakkan sifat sombong.
7. Tidak mempunyai hiasan atau corak yang menarik pandangan lelaki.
# ringkas tapi padat.. =D



# Letak sekeping gambar sebagai contoh.

alamak! jap, godek-godek laptop.


Lokasi : Kolej Pendeta Za'ba UKM


Kenal tak siapa ni? ^__^
tak lain tak bukan mestilah Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood.
err tapi yang sebelah kanan tu siapa pulak ye? 
hahahaha.. lalalala~
cerita lanjut ada kat SINI.



9. Letak link entry korang tu kat kotak komen entry ini, beserta detail berikut:

    id follower : (letak username blog)
    id facebook : (letak username fb)


Pemenang  pertama, kedua dan ketiga akan dipilih berdasarkan jawapan yang dirasakan tepat, sesuai, menarik. 5 hadiah saguhati juga diberikan secara cabutan bertuah. Jom join semua!



Tarikh valid Giveaway :
13/7/2012 sehingga 12/8/2012
(12:00 pm)





nota kaki :
mengetahui sesuatu & memahami segala sesuatu adalah LEBIH BAIK daripada mengetahui segala sesuatu TETAPI tidak memahami sesuatu.
~Salam Ramadhan~



7 comments:

  1. Dear syg Nadia, Kyra hrgai jmputan Nadia tag kyra utk GA ni.. hrgai sgt..thanks a lot..:)

    But..:( I can not join it coz i have no FB account my dear.. Sorry, before tmt GA ni Kyra sarankan Nadia tkr mangsa tag tu ya..sorry sgt Nadia..Kyra tak lyn FB..ngeh3! :)

    ReplyDelete
  2. xde fb pun boleh join la syg..owner GA ni kata boleh..meh la..merayu ni..haaa kata nak hadiah.. =)

    ReplyDelete
  3. hehe ok2.. thanks.. nnti kyra join ya.. ssh gak ni nak kena godek hp..haha :) dlm minggu ni kyra try join ya..hehe

    ReplyDelete
  4. yeayhhh!!!! maceh kyra!!!!

    sayanggg dia... =D

    ReplyDelete
  5. Kesian kyra kena paksa join GA ni oleh nadia ye..hehe..thanks nadia join..betul jgk..yg penting mengetahui,memahami dan mengamalkannya,bkn setakat tahu tapi tak buat..

    ReplyDelete
  6. TH:

    bukan paksa sis, tapi ajak..
    hihihihihihihihihi.. ^_^

    ReplyDelete

Komen Selagi Boleh