Tuntut Jangan Tak Tuntut

Hye all..!!! Wazzapp yo!!! Heehee...
(tiba2 je hye..salam ke mana, bismillah ke mana..nama je budak FPI..erkk!) 
*monolog sendirian., sila abaikan*


You, you! I nak share kat you sesuatu ni..Tak tawu la yang you all dah tawu ke belum, tapi I tetap nak share jugak coz I know that sharing is caring.. =,=

You ada dengar kan pasal Bajet 2012 yang katanya . . . katanya lah kan . . . katanya . . . KATAKANLAH!!!! -Katakanlah apa??? (Gaya ala2 macam dalam scene cter LAGI-LAGI SENARIO- ingat tak?) Teehee..katanya nak bagi RM200 kat semua pelajar IPT tu.. Haaa.. Ada kan? Ada kan? Kalau bab2 duit ni memang I alert lebih sikit compare dengan bab2 lain. Ala, you pun apa kurangnya kan? Jangan hipokrit hoccay! Hahahahaha~


Gini cternya, RM200 tu dalam bentuk baucar, ulang ye, BAUCAR saja, not CASH -tiba2 rasa tak semangat. Cisss...Baru ingat nak berfoya-foya gi main bowling sampai putus jari kaki. HaHaHa! Actually baucar tu dah boleh tuntut awal bulan Januari tahun depan. Nak cter banyak pun macam panjang. Untuk memudahkan kerja2 pemahaman dan tatabahasa tentang baucar teRRRsebOOt, bolehlah klik dekat SINI ataupun dekat SINI ataupun kedua-duanya sekali. Haaa...dah, tu jela cternya. 

Petang tadi ada test Usul Fiqh. Lega betul bila dah lepas. Hehe! Rasa nak jerit kuat2 je. Upss! Bukan jerit yer, patutnya kita kena ucap "Alhamdulillah". Huhuhu... Tawakal jela yang itu. So misi sekarang, fokus pada final exam pulak. Soalan lagi mencabar rasanya. Lagi banyak yang HARUS dibaca. Gggrrr. Excited gler nak jawab. . . =,=



Kredit to Ustaz Haikal sebab bagi pinjam kitab ni.. ^_^

Baca punya baca punyalahhhh baca, ingatkan soalan susah yang masuk exam tadi. Rupa-rupanya . . . Memang susah pun. Susah bagi orang yang tak baca buku, macam aku. Kadang2 dah baca pun tapi still tak tawu nak jawab apa, last2 hentam jela. Cara tak? HaHaHa... Banyak makan emak semut agaknya. Lepas ni kena makan anak semut je, barulah tak lupa. Teee heeee~


Sorry taw ustaz sebab ada TERconteng banyak! HaHa~

Malam niy kena stay up sebab hari Rabu ada kuiz BI + lakonan + LC movie + essay + buku latihan arab nak kena submit. Ohh banyak rupanya kerja aku minggu ni. Xpe Nadia! You can do it. Aja2 fighting!!! Yeayhh!!! Lepas habis kuiz nanti barulah boleh update panjang sikit. Sikit je, tak banyak mana pun. Harap sudi datang lepak sini lagi. Heeeee~


p/s: Sangat perlukan motivasi & semangat di saat2 genting ni...Nak balik!!!!! Wuwuwuwuw~



2 comments:

  1. buk untuk next sem tak sampai 200 henggit... balance boleh beli novel tak...

    ReplyDelete

Komen Selagi Boleh